Aanhanger rijbewijs

Aanhanger rijbewijs bij Het Groene Rijden

Haal makkelijk en snel je BE rijbewijs bij Het Groene Rijden. In het bezit zijn van aan aanhangerrijbewijs (BE) is verplicht als de auto en de aanhanger samen meer wegen dan 3500kg. Om je aanhangerrijbewijs te halen hoef je geen apart theorie-examen af te leggen, wel moet je een praktijkexamen afleggen. Hiervoor moet je natuurlijk lessen nemen. Bij Het Groene Rijden kan je al binnen 1 dag je aanhangerrijbewijs halen! Maar heb je meerdere dagen nodig en wil je goed voorbereid zijn voor je examen? Dan kan dat natuurlijk ook bij Het Groene Rijden.

Neem contact op
aanhangerrijbewijs leiden
Aanhangerrijbewijs

Proefles voor aanhangerrijbewijs

Wil je liever van tevoren weten hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt? Het Groene Rijden adviseert altijd een proefles. De instructeur krijgt tijdens de proefles namelijk een beeld van hoe jij al kan rijden met aan aanhanger. Op basis hiervan kan de instructeur een inschatting maken van hoeveel aanhangerrijlessen je nodig hebt. Alle mogelijkheden worden met jou besproken, plus de bijbehorende kosten. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Wanneer heb ik een aanhanger rijbewijs nodig?

Het rijbewijs is afhankelijk van het toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. Als je in het bezit bent van een rijbewijs BE dan mag je met de auto een aanhanger trekken van maximaal 3500 kilo. Dit is het lege gewicht plus het laadvermogen. Kijk op Rijksoverheid voor meer informatie over de regels met het rijden met een aanhanger.

Onze tarieven

BE pakket 1

Totaal 6 uur les en een BE examen

2 x 3uur of 3 x 2uur.

€576,-

€ 594,00,-

BE pakket 2

Totaal 8 uur les en een BE examen

2 x 3uur en 2 uur voor het examen.

€678,-

€ 706,-

BE pakket 3

Totaal 11 uur les en een BE examen

3 x 3uur en 2 uur voor het examen.

€830,-

€ 856,75-

Eerste- of her praktijk examen

€258,-

BE herexamen pakket

In totaal 3 uur les en een BE examen

€426,-

Losse les

60 minuten

€56,-

Meld je aan voor de proefles!