Automaat rijlessen Leiden

Automaat rijlessen Leiden

Automaat rijlessen in Leiden

Rijschool Het Groene Rijden in Leiden is milieubewust, en dat kun je ook merken in de lesauto tijdens de rijlessen. Wij rijden in een betrouwbare Mercedes C200d klasse. Wij zorgen er niet alleen voor dat je veilig en vertrouwd de weg op kunt, maar ook dat je milieuvriendelijk leert rijden. Bij Rijschool Het Groene Rijden in Leiden staat het voorop dat jij als nieuwe bestuurder leert omgaan met het verkeer. Wij bieden ook automaat rijlessen in Leiden aan. Onze rijinstructeurs zijn opgeleid om jou in een automaat te voorzien van de beste rijlessen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij op een leuke en veilige manier zelfstandig de weg op kunt gaan met een schakel of automaatvoertuig.

Gratis proefles aanvragen

Rijlessen

Het voordeel aan automaat rijlessen in Leiden is het feit dat je vaak minder rijlessen in een automaat nodig hebt voordat je op examen mag gaan. Wanneer je een schakel auto rijdt dan besteed je een heleboel lessen aan het leren kennen van de auto en het leren omgaan met de koppeling. Bij het nemen van rijlessen in een automaat in Leiden, hoef je dit niet te doen. Je zal natuurlijk wel de basiselementen moeten leren tijdens de rijlessen, maar het proces van het onder de knie krijgen van de auto gaat bij een automaat een stuk sneller. Door het lager aantal rijlessen zullen de totale kosten van het behalen van jouw rijbewijs in veel gevallen goedkoper uitvallen.

Met andere elementen wordt onder andere bedoelt het kunnen lezen en analyseren van het verkeer. Het onder de knie krijgen van een automaat is niet zo lastig. Het lastigste gedeelte van jouw rijlessen zullen voornamelijk het anticiperen in het verkeer zijn. Hier komt ook spiegelen bij kijken. Door op de juiste manier je spiegels te gebruiken, verklein je de kans op een ongeluk aanzienlijk. Daarbij wordt het lezen van verkeersborden en wegmarkeringen ontzettend belangrijk. Dit zal sowieso naar voren komen tijden je theorie-examen

automaat rijles leiden

Proefrijles

Het is bij ons mogelijk om een gratis proefles te volgen. Tijdens de proefles zal je een indicatie krijgen van onze rijschool en de werkwijze van onze instructeurs. De rijinstructeur kan op basis van de proefles inschatten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zal hebben voordat je op mag voor jouw examen. Afhankelijk van dit verwachtte aantal lessen kunnen wij jou een passend lespakket aanbieden. Hiermee wordt vermeden dat jij uiteindelijk te veel betaald voor je rijbewijs. Mocht je nu doordeweeks te druk zijn voor het volgen van rijlessen, dan kun je bij ons ook gewoon zonder een meerprijs in het weekend lessen.

Gratis proefles aanvragen
automaat rijschool leiden

Faalangst

Bij ons kan iedereen zijn rijbewijs halen. Bij onze automaat en schakel rijschool in Leiden hebben wij rijinstructeurs in dienst die uitermate geschikt zijn om leerlingen met faalangst, ADHD/ADD en autisme te begeleiden. Zij zorgen voor een vertrouwelijke sfeer waarbij jij je in de auto veilig en zeker voelt. Jouw doel is onze prioriteit. Wij proberen er samen voor te zorgen dat jij binnen de landelijke normen je rijbewijs gaat halen. Wij hopen dan ook dat je het hebben van een van deze aandoeningen vroegtijdig aan ons communiceert, zodat wij onze rijlessen aan jouw behoeftes kunnen aanpassen.

Verschil tussen schakel en automaat

In een schakel auto heb je drie pedalen. De koppeling, de rem en het gas. Bij een automaat heb je maar twee pedalen, namelijk: de rem en het gas. Bij een automaat hoef je niet te schakelen, dit doet de auto voor jou. Bij een schakel auto heb je een poke in de auto. Bij een schakel auto gaat de poke vaak van 1 t/m 5 of 6, deze poke gebruik je om door te schakelen naar een andere versnelling. De poke heeft ook een versnelling waarmee je de auto in z’n achteruit kunt zetten. Een automaten auto zal net zoals een schakel auto een poke hebben, maar deze heeft een andere functie. Bij een automaat zie je een poke met de letters: P, R, N en D. De P staat voor park. Hier zet je de auto in wanneer je de auto geparkeerd hebt voordat je de auto uitzet. De R staat voor reverse. Met deze stand zet je de auto in z’n achteruit. De letter N staat voor neutral. Wanneer de auto in neutral staat, zal de auto niet bewegen wanneer je alle pedalen loslaat. De laatste letter is D en die staat voor drive. Dit spreekt natuurlijk voor zich. In deze stand kan de auto vooruit rijden.

Heb je een schakelrijbewijs dan mag je hiermee geen schakelvoertuigen besturen. Een automaat rijbewijs ziet er hetzelfde uit als een schakelrijbewijs, maar op een automaat rijbewijs staat de nummercode 78. Deze code geeft aan dat je niet in een schakel wagen mag rijden. Heb je je rijbewijs gehaald in een schakel auto, dan mag je zowel in een schakel auto als in een automaat rijden.

Neem contact met ons op!

Meld je aan voor de proefles!

In een gratis proefles maak je kennis met onze auto’s waarin je rijdt, onze docenten en hoe je lessen eruit gaan zien. Hierna krijg je een persoonlijk rijlesadvies en weet je ongeveer hoeveel lessen je nodig hebt. Zo weet je precies hoe jouw pad eruit ziet!