Methodiek rijlessen

Rijschool Leiden Het Groene Rijden les methode

Rijopleiding in stappen Leiden
Autorijschool Het Groene Rijden geeft ook les volgens de Ris-Lesmethode. Met deze lesmethode leer je in een logische volgorde om stap voor stap je rijbewijs te behalen opklimmend in moeilijkheidsgraad van makkelijk naar moeilijk. Met deze moderne manier van lesgeven ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer!

​De locatie waar je het examen gaat afleggen is afhankelijk van de regio waar je woont. Dit wordt vooraf besproken tijdens het maken van jouw lesplan. Meestal doe je examen bij het CBR in Leiden. Door hier examen te doen rijd je in een rustige overzichtelijke omgeving.

​Als je wil weten of wij ook in jouw regio les geven, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bekijk onze locaties.

Onze locaties

Faalangst en rijlessen in Leiden

Autorijschool Het Groene Rijden is ook ervaren in faalangst. Deze lesmethode is vooral geschikt voor leerlingen met examenvrees. Je kunt hiervoor ook een speciaal faalangst examen doen. Mocht je de opleiding en examen faalangst willen doen, geef dit dan aan in de eerste les.

methodiek rijlessen

Reguliere Methode rijschool Het Groene Rijden

Natuurlijk kun je bij ons ook losse rijlessen nemen in Leiden, Noordwijk, Den Haag, Sassenheim, Lisse, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en omstreken. Heb je bijvoorbeeld bij een andere rijschool lessen gevolgd, of kun je nog geen examen doen en zijn je rijlessen van het pakket op of wil je nog wat extra rijlessen volgen voor je examen, dan kan dat ook. Bekijk onze tarieven.

Wij werken met onze eigen ontwikkelde PlanGo App. Ons zelfontwikkelde lesmateriaal is natuurlijk goedgekeurd door het CBR.

Maak gebruik van een digitale leskaart, krijg huiswerk via de App, krijg alle uitleg in verschillende stappen, ontvang opmerkingen van je instructeur en bekijk uitleg via YouTube.

Met 2toDrive kun je al van 16,5 jaar beginnen met rijlessen en vanaf 17 jaar onder begeleiding van een coach ervaring opdoen.

Rijles persoonlijk plan

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel praktijklessen je nodig hebt voor het rijexamen. Dit is sterk persoonsafhankelijk en hangt ervan af of je gevoel hebt voor autorijden. Je bent misschien een natuurtalent, of een gemiddelde leerling of je hebt er iets meer moeite mee.

Je kunt bij ons ook een vrijblijvende proefles doen. Tijdens deze proefles wordt er gekeken naar het aantal rijlessen dat je ongeveer nodig hebt. De instructeur kijkt tijdens deze proefles naar de aanleg die je hebt voor autorijden en hoeveel rijlessen jij als leerling nodig hebt om je rijbewijs te halen. Tijdens de proefles leer je de instructeur kennen en de auto waarin je rijles krijgt. Daarnaast kunnen we meteen een op maat gemaakt lesplan samenstellen dat geheel aansluit op jouw behoeften. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

De kosten van deze proefles zijn gratis.

Meld je aan voor de proefles!

In een gratis proefles maak je kennis met onze auto’s waarin je rijdt, onze docenten en hoe je lessen eruit gaan zien. Hierna krijg je een persoonlijk rijlesadvies en weet je ongeveer hoeveel lessen je nodig hebt. Zo weet je precies hoe jouw pad eruit ziet!