Rijschool Leiden Het Groene rijden in het kort

​De rijschool is milieuvriendelijk. De auto is afkomstig middels een advies van Volkswagen. De Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion is de meest milieuvriendelijke lesauto op de markt. Echter de lesmethode is uniek en werkt van makkelijk naar moeilijk. Ook worden er leskaarten en vorderingenkaarten gebruikt. Daarnaast wordt de leerling bewustzijn bijgebracht over hoe milieuvriendelijk en zuinig te leren rijden. Op de pagina ”Milieuvriendelijk rijden” lees je hier meer over.

Persoonlijke rijles
Rijschool Het Groene Rijden heeft in de praktijk een eigen lesmethode ontwikkeld die veel mensen blijkt aan te spreken. Door onze rustige en geduldige manier van lesgeven, waarbij wij oog hebben voor het karakter van de leerling, zijn wij ook een uitermate geschikte rijschool voor mensen met faalangst. De gebruikte lesmethode is afgestemd op jou zodat jouw rijles een prettig ervaring wordt.

Gratis proefles
Iedere rijopleiding bij Rijschool Het Groene Rijden in Leiden en omstreken begint met een (vrijblijvende) intake/proefles van een uur. Deze rijles is gratis als je daarna kiest voor één van de lespakketten, anders betaal je de prijs van een losse rijles. Na afloop van de proefles wordt samen met jou een pakket samengesteld voor jouw persoonlijke situatie. De basis hiervan wordt gevormd door de standaard pakketten van Rijschool Het Groene Rijden. Daarnaast wordt de lesfrequentie en lestijden besproken.

Hoeveel tijd heb ik nodig om mijn rijbewijs te halen?
Jij bepaalt het tempo van je rijopleiding. Wil jij je rijbewijs binnen twee weken ( Spoedcursus ) of binnen twee maanden halen? Dit is jouw keuze. Ook de lestijden worden grotendeels door jou bepaald. Flexibiliteit staat hierbij voorop. Ook lessen in de avond en weekenden is dus mogelijk bij Rijschool Het Groene Rijden.

Hoge kwaliteit rijles
Om de kwaliteit hoog te blijven houden worden de rijlessen bij Rijschool Het Groene Rijden door dezelfde rij-instructeur gegeven. Je bent dus verzekerd van een ervaren en betrouwbare rij-instructeur, die in het bezit is van een WRM kwalificatie (WRM staat voor Wet Rijonderricht Motorrijtuigen). Bij ziekte of vakantie word je de mogelijkheid geboden om bij een eveneens ervaren collega te lessen. Zo loopt je rijopleiding dus geen vertraging op en kun je altijd snel je rijbewijs halen.

Laatste technieken
Je rij-instructeur is altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en technieken en past deze ook toe. Met behulp van een iPad wordt per leerling tijdens de rijles de ontwikkeling van de rijvaardigheden bijgehouden. Deze informatie wordt na afloop van de les naar jou gemaild zodat jij je optimaal kan voorbereiden op de volgende les. Foto’s, plaatjes en filmpjes op de iPad worden tijdens de les ook gebruikt als ondersteuning bij uitleg van bijzondere verkeerssituaties.

Lesauto
Bij Rijschool Het Groene Rijden heb je rijles in een Volkswagen Polo 1.2 TDI motor Bluemotion. De wegligging is comfortabel en de auto geeft een veilig gevoel. Een goede zitpositie is voor zowel lange als korte personen goed instelbaar. Dit komt doordat zowel het stuur als de stoel meervoudig in diepte en hoogte verstelbaar zijn.

Aanmelden proefles

Over ons