Scooterrijbewijs

Scooterrijbewijs bij Het Groene Rijden

Wil jij je scooterrijbewijs in Leiden halen? Dit kan ook bij Het Groene Rijden! Als je 15,5 jaar of ouder bent, kan je al beginnen met het volgen van rijlessen voor je rijbewijs. Woon je in de omgeving van Leiden? Meld je dan snel aan voor een proefles scooter rijden. Wij helpen jou graag bij het behalen van je rijbewijs! Weet je niet zeker hoeveel rijlessen je nodig hebt? Dan is het ook mogelijk om een proefles voor je scooterrijbewijs te volgen. De instructeur zal jou advies geven over het pakket dat het beste bij jou aansluit.

Neem contact op
scooterrijbewijs
scooterrijbewijs

Is een scooter rijbewijs wat voor jou?

Rijlessen zijn natuurlijk een flinke investering. Misschien twijfel je momenteel wel of je je autorijbewijs wilt halen, of dat een scooterrijbewijs handiger is. Een scooter rijlessen nemen kan namelijk ook voordelen hebben. Ten eerste kun je eerder beginnen met scooter rijlessen, namelijk al als je 15,5 jaar bent. In het geval van een autorijbewijs moet je nog een jaartje langer wachten. Handig dus als je een lange afstand moet afleggen naar je bijbaantje of naar school. Daarnaast is het ook handig als je vooral korte afstanden moet afleggen of als je in een drukke stad woont (en dus niet het hele land hoeft te doorkruisen). In dat geval is een scooter veel praktischer. Je bent namelijk sneller van A naar B en parkeren is ook geen probleem! Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat de lessen voor je scooterrijbewijs goedkoper zijn en je doorgaans minder lessen nodig hebt tot je op examen kunt.

Onze tarieven

Lespakket 1

€350

Je bespaart €50,-

4 scooter rijlessen van 5 uur

Inclusief 1 praktijkexamen

Prijs per les €39,-

Vaste instructeur

Lespakket 2

€390

Je bespaart €90,-

6 scooter rijlessen van 7 uur.

Inclusief 1 praktijkexamen

Prijs per les €39,-

Vaste instructeur

Theorie en praktijkexamen voor scooterrijbewijs

Tegenwoordig moet je voor je scooterrijbewijs een theorie- en praktijkexamen afleggen. Het theorie-examen voor je scooterrijbewijs bestaat uit 50 vragen. Hiervan moet je minimaal 44 vragen goed beantwoord hebben om te slagen. Het praktijkexamen duurt ongeveer 25 minuten. Je zult tijdens het praktijkexamen voor je rijbewijs aanwijzingen van de examinator moeten opvolgen. Hij zal letten op de beheersing van de scooter, het toepassen van de verkeersregels, de doorstroming in het verkeer, de veiligheid op de weg plus je moet kunnen laten zien dat je de theorie beheerst. Na het praktijkexamen zal de examinator bepalen of je geslaagd bent voor je rijbewijs.

Als je bij ons begint met rijlessen, helpen we je ook bij de theorie. Wij werken met de methode Itheorie, die je gemakkelijk online kunt volgen. Je leest stap voor stap over de verschillende regels en kunt vervolgens met enkele oefenexamens je kennis testen. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust aan jouw instructeur!

scooter rijbewijs
scooterrijbewijs

Na je scooter rijbewijs ook je autorijbewijs halen?

Rijlessen zijn natuurlijk een flinke investering. Misschien twijfel je momenteel wel of je je autorijbewijs wilt halen, of dat een scooterrijbewijs handiger is. Een scooter rijlessen nemen kan namelijk ook voordelen hebben. Ten eerste kun je eerder beginnen met scooter rijlessen, namelijk al als je 15,5 jaar bent. In het geval van een autorijbewijs moet je nog een jaartje langer wachten. Handig dus als je een lange afstand moet afleggen naar je bijbaantje of naar school. Daarnaast is het ook handig als je vooral korte afstanden moet afleggen of als je in een drukke stad woont (en dus niet het hele land hoeft te doorkruisen). In dat geval is een scooter veel praktischer. Je bent namelijk sneller van A naar B en parkeren is ook geen probleem! Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat de lessen voor je scooterrijbewijs goedkoper zijn en je doorgaans minder lessen nodig hebt tot je op examen kunt. Besluit je na het halen van je scooter rijbewijs dat je ook klaar bent om te beginnen met rijlessen in een personenauto? Kom dan ook naar rijschool Het Groene Rijden. Wij leren jou namelijk hoe je verantwoord en op een duurzame manier de kneepjes van het autorijden leert. Bovendien planten we voor elke student die zich bij ons aanmeldt een boom. Zo dragen we ons steentje bij aan een schoner milieu. Wil je meer weten over de mogelijkheden van rijlessen in Leiden, Voorschoten en omgeving? Neem dan contact met ons op

Meld je aan voor de proefles!