Taxi Opleiding Utrecht

Vind je het leuk om auto te rijden en ben je nieuwsgierig naar de levens van anderen? Dan is de taxi opleiding in Utrecht vast iets voor jou! In deze cursus leren we jou alle benodigdheden van het vak en word je opgeleid tot een échte chauffeur. Na het volgen van deze opleiding kun je vaak direct aan de slag in het bedrijfsleven en kom je dagelijks in contact met tal van passagiers!

Meld je aan!

Wanneer volg je de taxi opleiding nabij Utrecht?

Voor sommigen is een taxi opleiding in Utrecht of omgeving precies waar ze naar op zoek zijn. Ben jij altijd aan het autorijden, ben je bekend met de omgeving en hou je wel van een contact met bekenden en onbekenden? Lees dan gauw verder, want onze opleiding past perfect bij jou!

Tijdens het werk als taxichauffeur kom je terecht op plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest. Je brengt je klanten van A naar B en maakt hierdoor vaak kennis met nieuwe gebieden binnen de stad Utrecht en de omgeving. Je zit van nature graag in de auto en hebt geen problemen met je concentreren op het verkeer voor een langere periode.

Tijdens je werk ben je altijd in contact met mensen. Om de klanten een plezierige rit te geven, ga je idealiter met ze in gesprek over van alles en nog wat. Je bied een luisterend oor en geeft indien gewenste informatie over de omgeving en haar faciliteiten. Op deze manier heb je zelf een leuke ervaring, leer je nieuwe mensen kennen en ontdekken jouw passagiers meer van Utrecht.

Rijschool Katwijk

Wat leer je tijdens een taxi opleiding in de omgeving van Utrecht?

Tijdens de opleiding leer je allerlei vaardigheden geleerd die je nodig hebt tijdens de werkzaamheden als taxichauffeur in Utrecht. Deze vaardigheden zullen te maken hebben met het rijden zelf, maar tijdens de opleiding leren we je ook andere vaardigheden handig binnen het vakgebied.

Randwerkzaamheden

Binnen het vak als taxichauffeur zijn er buiten het rijden zelf ook andere zaken essentieel.

Allereerst houd je je dagelijks bezig met de verschillende randwerkzaamheden en randapparatuur die bij het werk horen.

Zo moet je auto natuurlijk schoon blijven om bij te dragen aan een nette en professionele uitstraling richting jouw passagiers, maar moet je ook om kunnen gaan met de schriftelijke administratie. De ritten moeten immers geregistreerd worden. Waar de ritten heen gingen, voor hoeveel kilometer ze waren, hoe duur ze waren etc. Dit alles moet door de taxichauffeur worden bijgehouden en hier moet je dus als beginnende chauffeur ook je weg in vinden. Tegenwoordig wordt de administratie gedaan op een centraal apparaat in het voertuig. Tijdens je taxi opleiding Utrecht krijg je dit alles haarfijn uitgelegd zodat je weet hoe alles werkt en hoe je het zo efficiënt mogelijk in orde kunt maken.

Klantvriendelijkheid

Bij het beroep van taxichauffeur komt natuurlijk een gedeelte communicatie met de klant kijken. Je zit soms een langere periode met de klant in de auto en het komt de beoordeling vaak ten goede als de klant een leuk gesprek met je kan voeren.

Tijdens onze taxi opleiding Utrecht leren we jou hoe je op een professionele maar toch vriendelijke manier in gesprek kunt gaan met de klant, terwijl je op hetzelfde moment je aandacht bewaard voor het verkeer. Zo heeft de klant een positieve ervaring en maak je het werk voor jezelf ook leuker.

Ook leren we je hoe je professioneel kunt blijven in lastige situaties, zoals in het geval van een agressieve of dronken passagier of een passagier met wagenziekte.

Dit alles wil niet zeggen dat een introvert persoon geen taxichauffeur kan worden. Tijdens onze opleiding geven we je genoeg tips over hoe je bepaalde situaties kunt benaderen en hoe je het beroep op de beste manier kunt uitvoeren zonder intensief contact met de klant te houden tijdens de rit. Zo creëren we voor iedere klant een prettige en veilige rit en zul jij als introverte chauffeur ook goede beoordelingen ontvangen.

Waarom kiezen voor een taxi opleiding voor Utrecht?

Tijdens onze taxi opleiding Utrecht helpen wij jou op een professionele en veilige manier je taxidiploma te halen, zodat je goed voorbereid bent op een carrière als taxichauffeur. Onze opleiding is snel en toegankelijk, waardoor je binnen een korte periode alle benodigde vaardigheden van het vak aangeleerd krijgt. Autorijden biedt veel vrijheid en met jouw rijvaardigheid kun je anderen in hun behoefte voorzien. Je brengt ze naar de mooiste en gekste plekken van ons land en doet dit met veel vrijheid en plezier. Ben je al enthousiast geworden? Meld je dan aan via de website.

Als je nog geen rijbewijs hebt en een taxi opleiding in Utrecht of omgeving op dit moment nog te hoog gegrepen is, neem dan contact op met ons als rijschool nabij Utrecht. Als je eenmaal je rijbewijs hebt behaald en de smaak te pakken hebt, kun je bij ons ook terecht voor je taxi opleiding Utrecht! Naast Utrecht kun je bij ons ook een taxi opleiding volgen in Rotterdam, Alphen aan den Rijn en Amsterdam.