Taxi opleiding Amsterdam

Altijd al taxi chauffeur willen worden? Bij ons kun je een taxi opleiding in Amsterdam en omstreken volgen! We leren je alle kneepjes van het vak tijdens deze opleiding en stomen jou klaar voor een baan als taxichauffeur. Ben je geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

Meld je aan!

Wanneer een taxi opleiding volgen in Amsterdam

Lijkt een taxi opleiding in Amsterdam je wel iets? Ben jij graag onderweg in de auto, ken je de omgeving uit je hoofd en ben je sociaal aangelegd? Dan is de taxi opleiding in Amsterdam zeker iets voor jou. Het beroep van taxichauffeur is prachtig. Je komt iedere dag met nieuwe mensen in contact en leert constant nieuwe dingen. Uiteraard rij je tijdens het werken naar veel verschillende plaatsen en ontdek je dus ook steeds meer gebieden. Zelfs binnen je eigen stad! Een echte avonturier zal zich dan ook zeker thuis voelen binnen dit beroep.

Verder ben je tijdens de werkzaamheden natuurlijk constant in contact met mensen, het zal dan ook zeker helpen als je sociaal aangelegd bent. Je kan dan immers in gesprek met je klanten gaan, zo maak je de rit voor hun aanzienlijk leuker en leer je wellicht zelf nog iets!

Je moet als taxichauffeur de touwtjes wel in handen hebben. Controle over de auto hebben is een must en jij bent zelf verantwoordelijk voor het uitstippelen van de route. Mocht zich er een noodsituatie voordoen, moet je kalm blijven en de situatie in goede banen leiden.

Uiteraard is het belangrijk dat je een passie hebt voor autorijden. Na je taxi opleiding zal je auto immers je tweede thuis worden en binnen de auto moet je dus comfortabel zijn. Je zult hier veel tijd in doorbrengen en moet daar mee om kunnen gaan. Lijkt je dit iets, neem dan snel contact op om te starten met jouw taxi opleiding in Amsterdam.

Taxi opleiding

Wat leer je tijdens een taxi opleiding in Amsterdam

Voor de goede orde, de taxi opleiding in Amsterdam is géén rijles waarmee je je rijbewijs haalt. Tijdens de opleiding worden je allerlei vaardigheden geleerd die je nodig zult hebben tijdens jouw werkzaamheden als taxichauffeur. De volgende vaardigheden worden je aangeleerd tijdens de taxi opleiding Amsterdam.

Randwerkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden als taxichauffeur ben je niet alleen bezig met het besturen van de auto, er zijn ook nog enkele randwerkzaamheden die erbij komen kijken. Het is allereerst belangrijk dat je de auto van binnen ook begrijpt en dus controle hebt over de apparatuur die bij je baan nodig zijn. Denk hierbij aan een centraal apparaat waarop de ritten, de gereden afstand en de ritprijs bijgehouden worden. Dit moet allemaal geregistreerd worden volgens de wettelijke richtlijnen en hier gebruiken taxibedrijven van ook vaak een apparaat voor zoals bijvoorbeeld de Cabman BCT.

Klantvriendelijkheid

Tijdens je werkzaamheden is het verder belangrijk dat je goed met je klanten kunt omgaan. Het is niet persé nodig om een extrovert persoon te zijn, maar een vriendelijk praatje maken met je klanten zal je beoordelingen alleen maar positief beïnvloeden.  We leren je daarom tijdens de taxi opleiding Amsterdam hoe je je klanten op een professionele maar vriendelijke manier kunt benaderen, terwijl je nog steeds je aandacht op het verkeer kunt houden. Zo ben je klantvriendelijk, maar voer je je werkzaamheden ook op een veilige manier uit.

Om taxi chauffeur te worden, heb je een aantal eigenschappen nodig die passen bij dit beroep. Wij kunnen jou helpen om deze verder te ontwikkelen, maar als je jezelf in de volgende eigenschappen al herkent, zal het beroep taxi chauffeur zeker iets voor jou zijn!

Autorijden

Voor je gaat beginnen aan een taxi opleiding in Rotterdam is het belangrijk dat je je op jouw gemak voelt op de weg. Zodra jij klaar bent met de opleiding en aan de slag kan gaan, zal je veel tijd in de auto spenderen. Je rijskills zullen ook goed moeten zijn om je passagiers veilig te kunnen vervoeren. Denk hierbij aan het snel reageren op plotselinge verkeersituaties of geconcentreerd blijven tijdens lange ritten.

Contact met mensen

Ben jij graag in contact met mensen of luister je graag naar nieuwe verhalen? Als taxi chauffeur zal je ervoor moeten zorgen dat je passagiers zich op hun fijn bij jou voelen, dit zorgt ervoor dat je klanten een goed gevoel aan hun taxirit overhouden.

Veiligheid

Om je klanten veilig van locatie naar locatie te brengen, is het belangrijk dat je als chauffeur de touwtjes in handen neemt. Je moet controle over de auto hebben om goed te kunnen reageren op de situaties in het verkeer. Ook bij lastigere situaties, zoals autopech of wijziging van route, zal je hierop moeten anticiperen. De veiligheid van je klanten staat echter altijd voorop.

Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Aarzel niet en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Waarom kiezen voor taxi opleiding Amsterdam

Bij de taxi opleiding Amsterdam zorgen we voor een professionele en doelgerichte begeleiding richting jouw beroep. Het is van groot belang dat je voorbereid bent zodra je als taxichauffeur aan de slag gaat en door middel van onze opleiding zorgen wij daarvoor. Alle kneepjes van het vak worden je aangeleerd zodat je met volledig vertrouwen bij je nieuwe baan kunt starten en het avontuur aan kunt gaan! Zo kun je anderen, maar ook jezelf gelukkig maken als taxichauffeur.

Moet je eerst je rijbewijs nog halen voordat je aan de slag kunt met de taxi opleiding Amsterdam, dan kunnen wij jou met rijlessen in Amsterdam helpen. Wij zullen je de eerste stappen richting je beroep als taxichauffeur helpen zetten, waarna je bij ons aan de slag kunt bij de taxi opleiding Amsterdam! Zelfs voor een spoedcursus voor je rijbewijs kunnen wij je verder helpen!